Holla!
Again... recipy, recipy, recipy...
Dont worry okeyh... recipy Chef Eiz truly dr Chef..
No ciplak2xzz smuer Chef dah buat sendiri then bru wat entry...
Insyallah, smuernyer halal and very the Truly Malaysian n Asian Taste!
Spicy, Spicefull, Tastefull and Sedap!
Remember! Chef suke yang sedap, mild and extravaganza!
huhue...
btw, this entry plak Chef wat yg simple-mimple!
It's salad...
Sangt sesuai utk sesiapa yang on-diet and rase nk #teatime yang
extra different than makan biskut, cakes or roti...
U all should try on this recipy okay...
duration pembikinan dalam 25 minit jeh!
Let's try all...
#Good Luck!
Mixed Simple Garden Salad |
Bahan – Bahan
Batavia Lettuce | 300-400 gram
Baby Butterhead Lettuce | 300 gram
Cheddar Cheese | 120
gram ( Dihiris )
Tomato Cherry | 120 gram (dipotong 4)
Golden Mushroom |150
gram
Chicken Breast Part | 200
gram
Sauce (Salad Dressing)
Olive Oil | 100
ml
Black Pepper Powder |15
gram
White Pepper Powder |15
gram
Salt | secukupnya
Bawang Besar |1
labu (dadu)
Bawang Putih | 2-3
ulas (cincang)
Lemon atau Limau Nipis |1 biji (diperah)
Kaedah
Memasak
1| Rebus dada ayam sehingga masak,
sejukkan dan carik-carikan dada ayam tersebut.
2| Basuh dengan air bersih dan toskan
semua sayur mentah sehingga kering. Elakan sayur yang masih ada air dan basah.
3| Untuk sos, bancuh semua bahan dalam
sebuah bekas dan sesuaikan rasa. Campurkan semua bahan dan sesuaikan rasa.
Simpan di dalam peti sejuk sekurang-kurangnya 4 jam sebelum penyediaan.
4| Salad ini sesuai disediakan dalam
keadaan sejuk.
Let's try all..! No Oil..! Best!
Masak ‘Simple’, Masak sedap!
Dear, Chef Eiz
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
idea your word!