Rabu, 5 November 2014

Mixed Simple Garden Salad by Chef Eiz


Holla! 
Again... recipy, recipy, recipy...
Dont worry okeyh... recipy Chef Eiz truly dr Chef..
No ciplak2xzz smuer Chef dah buat sendiri then bru wat entry...

Insyallah, smuernyer halal and very the Truly Malaysian n Asian Taste!
Spicy, Spicefull, Tastefull and Sedap!
Remember! Chef suke yang sedap, mild and extravaganza!
huhue...
btw, this entry plak Chef wat yg simple-mimple!
No need oil, no sweat! No pain...
It's salad...
Sangt sesuai utk sesiapa yang on-diet and rase nk #teatime yang
 extra different than makan biskut, cakes or roti...

U all should try on this recipy okay...
duration pembikinan dalam 25 minit jeh!
Let's try all...
#Good Luck!
Mixed Simple Garden Salad

Bahan – Bahan
Batavia Lettuce | 300-400 gram
Baby Butterhead Lettuce | 300 gram
Cheddar Cheese | 120 gram ( Dihiris )
Tomato Cherry | 120 gram (dipotong 4)
Golden Mushroom |150 gram
Chicken Breast Part | 200 gram

Sauce (Salad Dressing)
Olive Oil | 100 ml
Black Pepper Powder |15 gram
White Pepper Powder |15 gram
Salt | secukupnya
Bawang Besar |1 labu (dadu)
Bawang Putih  | 2-3 ulas (cincang)
Lemon atau Limau Nipis |1 biji (diperah)

Kaedah Memasak
1| Rebus dada ayam sehingga masak, sejukkan dan carik-carikan dada ayam tersebut.
2| Basuh dengan air bersih dan toskan semua sayur mentah sehingga kering. Elakan sayur yang masih ada air dan basah.
 3| Untuk sos, bancuh semua bahan dalam sebuah bekas dan sesuaikan rasa. Campurkan semua bahan dan sesuaikan rasa. Simpan di dalam peti sejuk sekurang-kurangnya 4 jam sebelum penyediaan.
 4| Salad ini sesuai disediakan dalam keadaan sejuk.


Let's try all..! No Oil..! Best!






Masak ‘Simple’, Masak sedap!
Dear, Chef Eiz

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

idea your word!