Isnin, 29 Julai 2013

Break Fasting Planning!


Hai! mesti korang semua da tahukan hari ni hari yang ke berapa kita semua berpuasa? Ofkoslah hari yang ke-20 kan? so, penuh ke? jeng3x..
btw, its okay as long korang taw sendiri ibadah puasa kan? even korang pown dah besar panjang jadi bukan tanggungjawab Chef plak nak nasihat korang semua..

Hari ni hari yang ke-2 Chef bercuti, btw mmg xrilekslah! sebab dari pagi sampai malam e-mail + call + mesej dari boss asyik je ganggu Chef. Kalau xangkat bising kalau matikan fon rasa serba salah plak sejak dah pegang status 'Store-In-Charge' ni..besar pulak tanggungjawab..tp 'mata yang memandang berat lgi bahu yang memikul'..

Its sokay! actly bukan perkara tu yang Chef nak post entry kali ni..tp 'planning' nk masak ape untuk berbuka pada hari ke-20 berpuasa tahun ni...
semalam dan ketimuran sangat..tp xlaaa timur,selatan jgak sebab Chef masak Spicy Rendang Tok! as usual kalau Chaf balik kampung bercuti, ayah mesti nak makan Rendang Tok, sedap katenyerr lembut dan empuk xmacam rendang beli kat luar!..
Semalam, dengan rela hatinyerr Chef dah cakap kat diorang semua yang hari ni ubah citarasa sikitlah! 
Plan Chef nk masak westernise sikit..so ape ek? jeng3x...
Pavlova for Dessert, Maincourse Spagetthi Carbonara with Grilled Topping Buttered Chicken for main course dan Spicy Kerabu Manggo for Apptizer..drink? Lychee Mint Tea ..

so, i'll try to give my family my bestiest for this final week of Ramadhan as maybe i'll not with them in this final days of Ramadhan because of Work desease..hahaha~ cruel!

to all! Selamat berbuka puase!


Salam,Chef Eiz...cook with luv!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

idea your word!